Recensie Daughters of Africa

Recensie Daughters of Africa

door Getaway Travel

'Je moet blij zijn dat ik een condoom heb gebruikt' zegt één van de meisjes terwijl ze net doet alsof ze een man is die zijn vrouw vertelt over vreemdgaan. Acterend, dansend en zingend laten de twaalf dochters van Afrika de hoop van hun continent zien. 'Daughters of Africa' is een vervolg op de succesvolle voorstelling 'African Mamas' uit 2005. Beide zijn geregisseerd door zangeres en theatervrouw Leoni Jansen.

De dochters van Afrika zijn samengesteld in Nairobi. Na verschillende voorrondes en workshops koos Jansen voor twaalf vrouwen uit Zuid-Afrika, Malawi, Zambia, Mozambique, Tanzania, Zimbabwe, Kameroen en Kenia. De meiden variëren in leeftijd van 17 tot 26 jaar.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 200 reizen naar Zuid-Afrika

Felgekleurde kleding

Met een bruisende energie en stralende glimlachen komen de twaalf vrouwen blootsvoets het podium op. Ze dragen felgekleurde kleren, roze leggings en gele jasjes. De zaal vult zich met Afrikaanse beats.
Na een korte introductie in het Engels volgt de eerste ballade. Meteen wordt duidelijk hoe goed deze Afrikaanse dochters kunnen zingen.

Moeders en zusters

Tijdens hun verblijf in Nederland worden de 'Daughters of Africa' begeleid door twaalf 'Sisters of Music'. Deze sisters bestaan uit onder andere Angela Groothuizen, Ellen ten Damme en Janne Schra. Zij begeleiden de Daughters of Africa in hun zang. Janzen zorgde ook voor twaalf 'Mothers of Business', Nederlandse topvrouwen uit de zakenwereld die zich willen inzetten bij het ontwikkelen van de verdere carrière van de Afrikaanse meiden.

Inspirerend

Of het aan die begeleiding ligt of niet, de dochter kunnen zingen. De korte momenten tussendoor, waarin de meiden zich persoonlijk voorstellen aan het publiek, zouden wat meer verweven kunnen worden met de rest van het programma.

Girlpower

Ritmische liedjes wisselen korte acteerstukjes af. De meiden doen bijvoorbeeld domme toeristen na. Vragen als 'Leef je in een boom?' en 'Hebben jullie tv? Je weet wel, televisie?' worden de zaal ingeslingerd. Ook thema's als vrouwenbesnijdenis, condooms en het vreemdgaan komen voorbij.

De hele voorstelling draait eigenlijk om 'girlpower'. Hierbij valt het zoete nummer 'We are the World' van Band Aid een beetje uit de toon. Opeens moeten we de meisjes een beetje zielig vinden, terwijl dat juist is wat ze niét willen. En wat niet hoeft. De vrouwen staan duidelijk hun mannetje op het podium.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner